Sängar

Sängar - Viva Luxery

Val av säng och hårdhet

Här av vi sammanställt en guide som du kan ta hjälp av när du ska köpa en säng av oss. Det första du behöver ta ställning till är vilken sorts säng du vill ha. Hos oss på HemGrossisten finns det tre olika sorters sängar att välja mellan:


Kontinentalsängar

En kontinentalsäng är uppbyggd av fler lager resår och madrasser, vilket ger en extra följsam och lyxig känsla. Sängen består av en resårbotten med ram och resårfjädrar längst ner, en resårmadrass med ytterligare resårfjädrar i mitten och en bäddmadrass högst upp.

 


Ramsängar

En ramsäng består av en resårbotten och en bäddmadrass. En ramsäng kan upplevas som lite stadigare än en kontinentalsäng. Den här typen av säng passar dig som vill ha en lite stabilare säng och fastare känsla, eller dig som väger lite mer.

 

Ställbara sängar

En ställbar säng kan vara uppbyggd antingen som en kontinentalsäng eller en ramsäng. Skillnaden är att sängen är utrustad med en eldriven motor som gör att sängen går att höja och sänka i huvud- och fotändan.

 

Sängguiden

Se gärna vår animerade film för ytterligare guidning i ditt val av madrass!

 

Hårdhet

När du har valt vilken typ av säng du vill ha behöver du även välja vilken hårdhet du vill ha på madrassen. Hos oss på HemGrossisten kan du välja mellan 3 olika hårdheter:

Medium

Hårdhet Medium passar generellt personer som väger ca 50–85 kilo.
Det kan även passa om du:
väger mellan ca 70–100 kg och alltid sover på mage.

Fast

Hårdhet Fast passar generellt personer som väger ca 85–115 kg.
Det kan även passa om du:
väger över 115 kg och alltid sover på rygg eller om du väger ca 70–85 kg och alltid sover på mage.

Extra Fast

Om du väger över 115 kg så rekommenderar vi dig i första hand att välja en fast eller extra fast ramsäng. Det eftersom ramsängar upplevs som stadigare än kontinentalsängar och även ger bättre stöd för din kropp.
Om du ändå vill ha en kontinentalsäng så rekommenderar vi att du väljer en resår som är extra fast.

Om du funderar på att beställa en extra fast säng så skall du ringa in din beställning till oss så guidar vi dig rätt bland alla val.

Viking Sammet Sängpaket 120 cm
15 599,00 kr
17 339,00 kr -10%
(inkl. moms)
Detta är vår mellanmodell som kombinerar god följsamhet med ett pris som tilltalar många. För att anpassa sig efter axlar, midja, höfter, lår och fötter har denna säng fem zoner. Detta är alltså ett utmärkt val för dig som har lite bredare axlar och höft. Finns i storlekarna: 90×200* 120×200* 140×200* 160×200* 180×200* Hos oss har vi en stor valmöjlighet när det gäller val av färg på din säng. Komforten på din säng är A och O, men idag är en säng mer än bara en säng. Idag ska den inte bara vara bra att vila i utan också fin att vila ögonen på. Med ett stort utbud av både gavlar och sängben kan du skapa en helt egen design som passar just ditt behov. FRAKT TILL PORT/TOMTGRÄNS Detta är en tillverkningsprodukt och skapas efter din order och leveranstid är 3-5 veckor!
180x200. Royal Velvet kontinentalsäng i sammet med Handquiltad Royal Ground gavel.
15 099,00 kr
16 779,00 kr -10%
(inkl. moms)
Royal Ground är en av våra mest exklusiva kontinentalsängar och den är handtillverkad av våra duktiga hantverkare på Sängfabriken i Sverige (Valskog). Sängen är en kvalitetssäng som levereras med en fyllig, handquiltad gavel i en tidlös design. VÄLJ FÄRG OCH HÅRDHET: RING ELLER MEJLA Färgerna: * Beige * Ljusgrå * Mörkblå * Petrol * Rosa * Mossgrön Hårdhet: * Mjuk * Medel * Fast * Extra Fast * Delad Medel/Fast